Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdo kdy viděl nebo zažil (ještě před dvěma roky), aby se testovali zdraví, bezpříznakoví lidé! Jinak řečeno - aby se u bezpříznakového hledalo, jestli není náhodou nemocný.

Tehdy by si zřejmě každý normální člověk poklepal na čelo s podezřením, jestli dotyčný nespadl z jahody na znak. Dnes si mnozí poklepávají na čelo, když na to mají jiní tentýž názor, jak tomu bylo ještě před nedávnem, před desítkami i stovkami let.

No jo, pokrok nezastaví...?;-D

0 0
možnosti
Foto

Ptáte-li se,kod a kdy viděl takové testování, tak obyvatelé Československa v 60. letech.

Plošné testování rentgenem se dělalo v 60. letech při hledání nemocných s tuberkulózou bez vnějších příznaků. Takže pokud tehdy existovali normální lidí a fungovali podle Vašeho předpokladu, museli mít tehdy čela úplně uklepaná. :-P

1 0
možnosti
Foto

Podle lékařů, čím víc testujeme, tím víc bude osob s covidem. Pokud budeme osoby testovat na chřipku budou tisíce osob s chřipkou. Být pozitivní na covid, anebo chřipku neznamená, že jsem nemocný, že jsem infekční. Covid v těle anebo chřipka u osoby testované je neaktivní, mrtvá. Takové testy nemají žádnou vypovídací hodnotu. Tak jak je to v jiných zemí, po zjištění přítomnosti covidu v těle je osoba odeslána k lékaři ten určí a stanoví diagnózu.

0 0
možnosti

Ktere cizi zeme myslite prosim pane Kindle?

0 0
možnosti

Přesně takhle v lednu skončila moje švagrová.

0 0
možnosti
Foto

Článku by asi prospělo uvedení tvrdých dat, která by konkrétně prokázala, vyvrátila, nebo ukázala jako nevyvratitelné/neprokazatelné jednotlivé přednesené hypotézy.

Navrhoval bych například provést porovnání se sousedním Polskem. To testuje několikanásobně méně než ČR a vykazuje menší počet nakažených i zemřelých na/s covid (po přepočtu na lidnatost). Na druhou stranu loni vykázalo loni prakticky stejný procentuální nárůst nadúmrtí jako ČR. Pokud platí hypotézy, přednesené v článku, měly by stejně dobře vysvětlit nejen česká, ale polská data. Podobně by bylo možno ty hypotézu otestovat i na datech z dalších zemí.

1 0
možnosti

Obávám se, že tento blog není doktorandská práce, ale pouze vyjádření názoru autora. V dohledání dat vám nikdo nebrání a pak můžete na datech rozsekat autora napadrť.

Statistika je pružná věda a některé výsledky je nutné brát s rezervou. Asi ani tak nezáleží na našem "vítězství" ve statistikách, jako na tom, že zvolená vláda absolutně nezvládla svoji roli a je zřejmé, že by nás pomřelo mnohem víc, kdybychom si nepomohli sami mezi sebou, někdy navzdory opatřením vlády.

1 0
možnosti

Přesně proto od jara 2020 vřeštím, že když už testovat, tak správně. A nejsem v tom sám.

6 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS