Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vy ale lžete.

Ta studie nic takového, že rouška má smysl přes nos jen pri kýchnutí nijak nenaznačuje.

Právě naopak tastudie jednoznačně říká, že každé procento o kolik se zvýší ochrana jednotlivce má značný význam.

Když tedy pominu, že nelze zaručit, že nekychnete tak většina lidí dycha přes nos. Rouška na nose brání jak nositeli vydechovat do okolí tak vdechovat z okolí.

Takže vás článek je vysloveně vylhaný a dokazuje to odkaz, který jste uvedl jako zdroj že kterého verpste a který tvrdí opak toho co vy.

2 2
možnosti
Foto

.. kterého čerpáte....

0 0
možnosti

Proč my měl autor lhát? Ta tabuka z odkazovaného článku to říká zcela jasně:

Když nakažlivý člověk dýchá, tak vydechuje přibližně tisíc virových částic za minutu.

Když mluví, prská do okolí asi deset tisíc virových částic za minutu.

Když zakašle, vyprskne do okolí asi sto tisíc virových částic.

A při kýchnutí takový člověk do okolí vymrští bezmála milion částic viru.

Zdroj: https://www.idnes.cz/technet/veda/rousky-respiratory-ucinnost-covid-koronavirus-interaktivni-esej-grafy-kalkulacka.A200924_101645_veda_mla

Z tabulky je zcela zřejmé, že mnohonásobně více virových části člověk vylučuje při mluvení, kašlání a kýchání, než při běžném dýchání. Ten rozdíl se ještě zvyšuje, když nedýcháme nosem, ale ústy.

0 0
možnosti

... a máme roušku.

0 0
možnosti
Foto

Lže jednoznačně v tom co tvrdí článek

Ten naopak tvrdí, že každé procento je významné. Navíc článek jasné říká, že důležitá je i ochrana nositele tam rouška pod nosem je zcela k ničemu.

A k těm počtům

Když jdete do obchodu např potraviny supermarket a udržíte se tam třeba 30 minut, kolik tam toho namluvite? Víceméně jen dychste nosem

0 0
možnosti
Foto

A to pomíjím, že jedno kýchnutí (které nelze vyloučit ) vydá za 100 minut hovoru

0 0
možnosti

Předpokládám, že řeč je jen o nošení roušky venku, protože v obchodě je nutno mít vždy respirátor. A venku je ten přínos zakrytí nosu podle výše zmíněné tabulky skutečně zanedbatelný.

1 0
možnosti
Foto

Ta studie je ze září 2020. Říká opak toho co tvrdí autor, tedy autor lze.

Pokud se týká nošení roušek venku je to obdobné. Rouška pod nosem je výrazně méně účinná než ta na nose.

Nakazit se můžete i jediným nádechem, i v tomto autor lze když tvrdí, že nákaza venku je možná snad jen kdyby si lidé plivki do úst.

K nakažení stačí když nakažený půjde ltlroti vám a ona budete než roušek. Samozřejmě, že ta pravděpodobnost je menší než v uzavřeném prostoru, ale ta možnost je.

0 0
možnosti
Foto

...půjde proti vám a ona budete..

Pardon já jsem stejně dobrý při psaní na mobilu jako Babiš krizový manažer.

0 0
možnosti
JN

1/Naucte se chovat slusne.

2/Odkazuju na tu tabulku ktera se soucasti studie a nijak se s tou studii nepopira. Tento vysledek je vedlejsim produktem studie. A z tabulky je jasne ze rouska pres ma vyznam v podstate zadny protoze virovych castic unika nosem malo. Rekněte si ze i to maloucko je treba eliminovat. Ale dostanete se do sporu prave proto ze hysterykum jde o to Vase kazde procento, takze pokud si dychate do rousky nosem, tak velmi rychle klesa procento ucinnosti rousky, nez kdyz je jen pres usta stejneho mlciciho cloveka a zustava sucha. To vsechno jsem jasne zminoval, ale to ignorujete. Zda to delate ze zaslepenosti nebo zlomyslnosti si uz vyberte.

3/Mimochodem mate nejake podklady, ze se nakaza vyznamne siri na zaklade vydechovani nosem? mate houby a z tabulky je evidentni ze z nosu jde naloz zlomkova.

Ad kychani: Vetsina lidi nekychne jak je rok dlouhy, jen ve svych specifickych alergickych sezonach a navic kychnuti jde predem odhadnout a rousku posunout vcas pres nos.

Venku se bude vyznamneji sirit tak na nejakem festaku kde bude stat hlava na hlave, jinak se to venku siri jen v chorych predstavach hysteriku. Analogicky zneuzite studie jako ty laboratorne nastelovane podminky dokladajici ze predmety zustavaji kovidem kontaminovane dlouho a jsou nakazlive.

A nechte si uz nejak lokalizovat tu vasi obsedantne kompluzivni posedlost slovem lež.

0 1
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 605x
Zajímá mě duchovní Pravda, kdo je Bůh a jak a proč dopouští, že se děje zlo?

Bůh dovoluje aby ke zlu docházelo z toho důvodu, že dává všem lidem svobodu. Tedy nemá nás jako své loutky na provázku a ani zlé lidi nelikviduje na počkání. Na druhou stranu někdy dokáže zasáhnout a před zlem ochránit. Má to svoje pravidla.

Tedy reinkarnace implatovaná do katolické a pravoslavné,nauky jako fyzická forma očistce?

A proč ne? Pokud chce bůh pro lidi to nejlepší,  tak po smrti připraví pro člověka nejlepší plán jak dosáhnout sjednocení v Kristu. Pokud by nejúčinnější podoba tohoto plánu byl  opětovný návrat do dalšího života, lidské nauky či dogmata zapovídající možnost reinkarnace s tím nic nezmohou. 

Seznam rubrik